"Min huvudvärk försvann som i ett trollslag!"

 

"Jag har lidit av "lördagsmigrän" i mera än tjugo år.  Huvudvärken kom smygande lördag morgon efter att han sovit ut efter en ofta hektisk arbetsvecka. Jag arbetade med global telekommunikation  i Stockholm, där arbetstempot oftast var högt och det blev sena kvällar med mycket övertidsarbete. Dessutom reste jag ofta med hela världen som arbetsfält.

 

Jag slarvade oftast med både frukost och lunch, och maten var ofta inte den hälsosammaste. Det blev hamburgare och annan snabbmat. På kontoret i Melbourne där jag arbetade ett tag, hämtade personalen en hamburgare och en Cola från pentryt, och åt maten samtidigt som man fortsatte att arbeta. När migränen kom visste jag att det bara var att lägga sig i ett mörkt rum ett tag, och äta magnecyl eller Albyl eller vad som fanns tillhands. Till kvällen hade jag kanske - men inte alltid, kvicknat till så att jag kunde vara någorlunda social igen.

 

Jag träffade en person som utövade homeopati och nämnde mina problem med migränen. Efter ca. två timmars konsultation fick jag några små piller att ta under ett par dagar.

 

Det var som om himlen öppnat sig.  Ingen mera migrän och dessutom kunde jag göra något jag inte kunnat göra förut, nämligen njuta av ett glas rödvin med goda vänner.

Förut hade det betytt en migränattack direkt. Inte anade jag att tre små piller skulle kunna betyda ett nytt liv för mig. Hur det fungerar förstår jag nog inte helt, men huvudsaken är att det fungerar.

 

Nu har det gått flera år sedan besöket hos homeopaten och migränen har aldrig kommit tillbaka,  inte ens efter en rejäl skiva nån gång.

 

Min dotter, som idag är 37 år hade samma problem som jag. Tydligen är migrän ärftligt. Henne sände jag till Tarja Arvinen på Alta-Medica i Stockholm för ett par år sedan. Efter att ha fått sin homeopatiska medicin, är även hon fri från sin migrän."

 

Källa: Krister Ljungqvist, Solna

 


Vad är klassisk homeopati?

 

Homeopati är en gammal läkeprincip, som tar hänsyn till hela människan. I stället för att behandla och bota symtom, stärks individens eget försvar. Den tyske läkaren Samuel Hahnemann lade redan under 1700-talet grunden för den vetenskapliga homeopatin och gav utförliga anvisningar för sjukdomsbehandling enligt homeopatiska principer.

 

Enligt homeopatins synsätt är en sjukdom, med sina symtom, ett uttryck för en obalans eller rubbning hos individen. Om kroppens försvarsmekanism är försvagad, behövs yttre hjälp för att återfå balansen och bli frisk.

 

Homeopatiska läkemedel är för det mesta framställda genom en särskild process. Det innebär bland annat ett förtunnande av ursubstanser ur växt- och mineralriket, men även ur djurriket.

 

Homeopater behandlar de flesta sjukdomar, fysiska som psykiska, akuta och kroniska. Enligt svensk lag finns dock begränsningar, bland annat får en homeopat inte behandla cancer.

 

Källa: Svenska Akademin för Klassisk Homeopati (SAKH)